Ford auttaa lisäämään liikenneturvallisuutta jakamalla autoista saatavaa tietoa muiden autonvalmistajien kanssa

10.2.2021
  • Fordin ajoneuvot jakavat tietoa ja varoittavat edessä olevista mahdollisista turvallisuutta vaarantavista tilanteista sekä Fordilla että muilla merkeillä ajavia.
  • Yhteysominaisuuksilla varustetuissa autoissa oleva Paikalliset varoitukset -toiminto (Local Hazard Information) varoittaa muita Ford-kuskeja mahdollisista vaaratilanteista jo tällä hetkellä. Jatkossa myös yhä useammat autoilijat hyötyvät järjestelmän tuottamista turvallisuuteen liittyvistä varoituksista.
  • Euroopan komissio tukee Data for Road Safety -liikenneturvallisuushanketta, jonka osana tehdyn tietojen jakamista koskevan sopimuksen kumppaneihin kuuluvat BMW, Volvo, Mercedes-Benz, TomTom, HERE Technologies ja EU:n liikenteenhallintakeskukset.KÖLN, Saksa, 21.1.2021 – Ford auttaa usean merkin yhteysominaisuuksilla varustetuilla autoilla ajavia varoittamalla etukäteen edessä olevista mahdollisesti liikenneturvallisuutta uhkaavista tilanteista.


Ensimmäisenä uudessa Ford Pumassa alkuvuonna 2020 esitelty Paikalliset varoitukset -toiminto (Local Hazard Information) on nyt saatavissa myös useissa muissa äskettäin valmistetuissa Ford-malleissa, mukaan lukien täysin uusi Kuga. Järjestelmä varoittaa kuljettajia edessä olevista mahdollisesti turvallisuutta uhkaavista tilanteista.1 Nyt solmitun uuden sopimuksen myötä eri valmistajien autot voivat tunnistaa ja jakaa tietoa kohtaamistaan vaaratilanteista, minkä ansiosta yhä useampia kuljettaja voi valmistautua paremmin edessä oleviin mahdollisiin vaaratilanteisiin.


“Yhteysominaisuuksilla varustetut ajoneuvot auttavat kuljettajia varautumaan vaikkapa seuraavan mutkan takana väijyviin uhkaaviin tilanteisiin,” sanoo Peter Geffers, Manager, Connected Vehicles, Ford of Europe. “Liikenneturvallisuustietoa jakavat ekosysteemit ovat sitä tehokkaampia, mitä enemmän autoja ja telematiikkalähteitä niihin kuuluu. Teknologiamme hyötyjen jakaminen myös muille kuin Fordilla ajaville on merkittävä edistysaskel.”


Euroopan komission tukemaan Data for Road Safety -hankkeeseen liittyvää yhteistyösopimusta seuraa 16 kuukauden jakso, jolloin järjestelmän toimivuutta testataan. Tänä aikana eri autojen välillä vaihdetaan kymmeniä miljoonia liikenneturvallisuuteen liittyviä SRTI-viestejä (Safety Related Traffic Information). Tällaisia viestejä ovat muun muassa tieto rikkoutuneista ajoneuvoista, liukkaasta tiestä tai huonosta näkyvyydestä. Fordin lisäksi yhteistyökumppaneihin kuuluvat BMW, Mercedes-Benz ja Volvo. Tietoa jakava ekosysteemi on nyt avoinna uusille osallistujille.


Autosta saatu anonymisoitu data, kuten sumuvalojen käyttö, hätäjarrutus tai turvatyynyn laukeaminen, käsitellään mahdollisten vaaratilanteiden ja niiden sijainnin määrittämiseksi. Varoitusviestit lähetetään FordPass Connect -modeemia käyttäen turvalliselle Fordin palvelimelle. Sieltä tieto välitetään viestiliikennettä hoitaville SRTI-kumppaneille, jotka keräävät vaaratilanneviestejä eri lähteistä ja jakavat ne useille eri automerkeille.


Kaikki oleelliset SRTI-viestit välitetään välittömästi matkapuhelinverkon välityksellä niille autoille, joiden lähettyvillä on mahdollinen vaaratilanne. Viestit näkyvät kojelaudan näytöllä. Tietoa voidaan käyttää toisten autoilijoiden varoittamisen lisäksi myös pelastuslaitosten hälyttämiseen paikalle tuottamalla tarkkaa sijaintietoa vain sekunneissa ja näin nopeuttaen avun saamista.


“Data for Road Safety -ekosysteemi on julkis-yksityinen kumppanuus, joka tuottaa rikastettua tietoa ja parantaa liikenneturvallisuutta erittäin konkreettisella tavalla. Tästä hyötyy koko yhteiskunta,” toteaa Joost Vantomme, Chairman of the new SRTI ecosystem. “Projektiin osallistuvat autonvalmistajat ovat valmiita jakamaan dataa päivittäin, ja tukevat SRTI-tiedon ekosysteemiä yhdessä kaikkien kumppanien kanssa.”
Ota yhteyttä Varaa koeajo Tilaa uutiskirje1 Kuljettajaa avustavat teknologiat kuten Paikalliset varoitukset (Local Hazard Information) ovat lisäominaisuus, eivätkä korvaa kuljettajan huomiokykyä, tilannearviointia tai tarvetta auton hallintaan. Paikalliset varoitukset -järjestelmää käytetään FordPass Connect -modeemin avulla ja se on ilmainen vuoden ajan auton ostosta, minkä jälkeen se on osa maksullista datapakettia. Auton modeemi aktivoidaan auton luovutuksen yhteydessä. Asiakkaiden on mahdollista valita, mitä tietoja jakavat. Etäominaisuuksiin tarvitaan FordPass Connect -modeemi, FordPass -mobiilisovellus ja maksuton Connected Service (lisätietoa FordPass -ehdoissa). Connected Service ja eri ominaisuudet tarvitsevat toimiakseen kunnollisen tietoliikenneverkon. Liitettyjen ominaisuuksien toimivuuteen vaikuttavat kehittyvät teknologiat, matkapuhelinverkot ja autojen kapasiteetti.Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Wetteri

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Wetteri