Tärkeää tietoa liittyen koronavirukseen

Autoilijan vinkit huolettomaan kesälomaan

30.6.2020

Katso nämä ennen matkaan lähtemistä!

Mitäpä olisi kesä ilman kunnon autoreissua. Katso alta parhaat kesävinkkimme autoilijoille ja aloita kesälomasi huolettomasti!

 

Tarkista autosi kesäkunto

Ennen pidempää reissua autosta kannattaa tarkistaa renkaiden ilmanpaineet ja kunto, valojen, tuulilasin ja pesulaitteiden kunto sekä lasinpesunesteen määrä.

Liian matala tai korkea ilmanpaine renkaissa vaikuttaa merkittävästi ajoturvallisuuteen esimerkiksi jarrutusmatkojen pidentyessä ja pidon heikentyessä. Samalla väärä rengaspaine voi lisätä myös renkaiden kulumista tai polttoaineen kulutusta. Mikäli autoosi on tulossa normaalia enemmän kuormaa esimerkiksi koko perheen matkatavaroiden muodossa, voi rengaspaineen nostaminen korkeammaksi olla tarpeen.

Myös tuulilasin kunto tulisi tarkistaa ennen matkalle lähtemistä. Tuulilasi on olennainen osa auton turvarakenteita, ja rikkoontunut tai huonosti kiinnitetty lasi voi heikentää auton kolariturvallisuutta. Samalla kannattaa tarkistaa myös pesulaitteiden kunto sekä lasinpesunesteen määrä, sillä kuivan tuulilasin pyyhkiminen naarmuttaa tuulilasia.

Muistathan tarkistaa myös autosi etu- ja takavalojen kunnon, sillä valot ovat näkyvyyden kannalta välttämättömät myös kesälläkin.

Mikäli autosi on huollettu valtuutetussa merkkihuollossa, tulisi autoilusi olla näillä toimenpiteillä huoletonta huollosta huoltoon myös kesällä.

 

Huolla autosi ilmastointi

Toimiva ilmastointi on ehkä jopa tärkein yksittäinen kesäreissun viihtyvyyteen vaikuttava tekijä. Moderniin autoon tulisi tehdä ilmastointihuolto kerran vuodessa. Jos ilmastointilaite lakkaa puhaltamasta kylmää ilmaa, tulisi auto viedä ilmastointihuoltoon mahdollisimman pikaisesti.

Voit varata ajan autosi ilmastointihuoltoon Wetteri OnLine -palvelussamme 24/7.


Varaa huolto


Tiesitkö, että autoihin voidaan asentaa myös pöly- ja siitepölyhiukkasia sekä ilmansaasteita vangitsevia raitisilmasuodattimia? Raitisilmasuodattimet tuovat toivottua helpotusta varsinkin heinänuhasta ja allergiasta kärsivien matkustamiseen.

Kysy raitisilmasuodattimen asentamisesta lisää lähimmästä toimipisteestämme!

 

Tiepalvelu auttaa kellon ympäri

Jos autosi tulee syystä tai toisesta toimintakyvyttömäksi – esimerkiksi teknisen vian tai liikenneonnettomuuden seurauksena normaaleissa käyttöolosuhteissa, on tiepalvelu apunasi joka päivä kellon ympäri. Tällaisessa tilanteessa tulisi ottaa ensisijaisesti yhteyttä merkkikohtaiseen palveluun. Tiepalvelu hoitaa hinauksen ja mahdollisen sijausauton järjestelyt, jolloin voit jatkaa kesäreissuasi huoletta eteenpäin.

Ford liikkumisturva


Lifestyle-tuotteilla viihtyvyyttä pitkillekin matkoille

Fordilla on saatavilla matkantekoa helpottavia lisävarusteita ja Lifestyle-tuotteita. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi suosikkimerkkisi bluetooth-kaiuttimet, kylmälaukut tai aurinkolasit? Voit tutustua valikoimaan lisää alta ja tilata haluamasi tuotteet ottamalla yhteyttä lähimpään toimipisteeseemme!

Lue lisää

 

Tarkista kartalta hybridien lataus- ja tankkausasemat

Oletko lähdössä matkalle lataus- tai kaasuhybridillä? Netin karttapalveluiden avulla voit suunnitella reittisi helposti matkan varrelta löytyvien lataus- ja tankkausmahdollisuuksien mukaan.

Voit tutustua Sähköautoilijat ry:n tarjoaman karttapalvelun avulla sähköautojen latausverkostoon.


Vaihda autosi kesäksi uudempaan!

Oli suuntasi sitten lähelle tai kauas, ei matkaan lähtemistä juuri hankitulla autolla voita mikään. Halusitpa uuteen autoosi sitten uudenkarheat sisätilat, suuremman tavaratilan tai lisää tehoa moottoriosastolle, löytyy vaihtoautovalikoimastamme takuuvarmasti vaihtoehto kaikkiin tarpeisiin. Samalla uusi autosi on sekä polttoainetehokkaampi että uudempien päästönormien mukainen, ympäristöystävällisempi valinta.

Tuemme autosi vaihtamista uudempaan huippueduilla koko kesän ajan. Katso lisää eduista tai tutustu vaihtoautovalikoimaamme!


Ajoneuvohaku Varaa koeajo Jätä yhteydenottopyyntö


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Wetteri Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Wetteri OyArviot