Uutisia Fordilta 5/2017

13.6.2017

Ford pakettiautojen ykkönen toukokuussa

Toukokuun ensirekisteröintitilastoissa Ford oli eniten rekisteröity pakettiauto. Tammi-toukokuun tilastoissa Ford on toisella sijalla 21,3 prosentin markkinaosuudella. Henkilöautoissa Ford on viidenneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 7,1 prosentin markkinaosuudella.

Ford Fiesta oli maaliskuussa Euroopan myydyin auto

Ford Fiesta oli maaliskuussa Euroopan myydyin automalli. Fordin myyntidatan mukaan autoja myytiin 47 000 kappaletta, ja myynti kasvoi 12 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Lähes 70 prosentissa maaliskuussa myydyistä Fiestoista oli Titanium-varustelu. Yhteensä Ford myi 199 000 ajoneuvoa maaliskuussa.

Suomessa on viimeisen kolmen kuukauden aikana ensirekisteröity yhteensä lähes 600 Fiestaa ja se on ollut suositumpi kuin perinteisesti Fordilla kärkipaikkaa pitänyt Focus.

Uusi Ford Fiesta tulee myyntiin Euroopassa tänä kesänä. Valikoimaan kuuluu neljä erilaista Fiesta-versiota, mukaan lukien tyylikäs Fiesta Titanium, Ford Performance -mallien inspiroima Fiesta ST-Line, ylellinen Fiesta Vignale ja Fiesta Active -crossover-malli.

Ford Focus RS:lle tyylikäs lisävarustepaketti

Ford on esitellyt Ford Performance -tiimin kehittämän lisävarustepaketin Ford Focus RS -viistoperälle. Pakettiin kuuluu mekaaninen tasauspyörästön lukko, joka vähentää eturenkaaseen tuotua vääntöä, kun renkaan kosketus tiehen on vähentynyt, ja siirtää väännön renkaaseen, jolla on parempi tuntuma tiehen. Tämä vähentää renkaan sutimisen vaikutusta auton kiihtyvyyteen ja vakauteen esimerkiksi kaarteissa. Sen ansiosta kuljettaja saa kaikki tehot irti 350-hevosvoimaisesta 2,3 litran EcoBoost -bensiinimoottorista.

Lisävarustepakettiin kuuluu myös Drift Mode -ajotila, jolla ajoneuvo voidaan viedä radalla hallittuun sivuluisuun, sekä liikkeellelähdön hallinta. Ajoneuvo kiihtyy 0–100 km/h 4,7 sekunnissa.

Ford Focus RS Option Packiin kuuluu myös ainutlaatuisia ulkoasun yksityiskohtia, kuten koriväri Nitrous Blue -sininen, sisätilojen näyttävät mustat yksityiskohdat sekä kaksiväriset istuimet. Lisäksi sivupeilit ja katto on viimeistelty mustalla mattapinnalla.

Ford Focus RS Option Pack -esittelyvideo

Klassikkoautojen arvo noussut jopa 457 prosenttia

Klassikkoautoihin sijoittaminen kannattaa: pelkästään viimeisen vuosikymmenen aikana klassikkoautojen arvo on noussut 457 prosenttia. Luku on jopa kovempi kuin kiinteistöjen kohdalla. Viimeisen vuosikymmenen aikana kiinteistöjen arvo on kasvanut keskimäärin 20 prosenttia ja vuodesta 2000 lähtien 152 prosenttia.

Maaliskuussa 2016 huutokaupattu Ford Escort Cosworth myytiin 80 001 eurolla, kun sen alkuperäishinta vuonna 1992 oli 26 102 euroa. Cosworthin keskimääräinen hinta nykyään on yli kaksinkertaistunut alkuperäisestä. Kaikkein aikojen kallein huutokaupassa myyty Ford on vuoden 1968 Ford GT40, joka huudettiin elokuussa 2012 lähes 10 miljoonan euron hintaan.

Uusia nimityksiä Fordin globaaliin johtoportaaseen

Ford Motor Company on nimittänyt useita uusia henkilöitä johtotehtäviin ympäri maailmaa. Nimitykset tukevat Fordin organisaation uudistunutta rakennetta sekä entistä parempaa tiimityötä, vastuunottoa ja ketterämpää päätöksentekoa.

Aiemmin toukokuussa nimitetty toimitusjohtaja Jim Hackett ja puheenjohtaja Bill Ford painottavat kolmea osa-aluetta: operatiivisen toteutuksen kehittäminen, Fordin liiketoiminnan modernisointi uusilla työvälineillä ja tekniikoilla sekä tulevaisuuden haasteita varten muuntautuminen, jotta Fordin kulttuuri, henkilöstö, strategiset prosessit ja toimintatavat mahdollistavat asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin reagoinnin.

Euroopan Fordin johdossa aloittaa 1.6. Steven Armstrong.

Ford GT on täynnä tulevaisuuden teknologiaa

Täysin uusi Ford GT -superauto toimii testialustana uusille teknologioille ja kevyille materiaaleille, joita käytetään tulevaisuudessa Fordin henkilöautoissa, pakettiautoissa, SUVeissa ja sähköautoissa. Auton aerodynamiikka muuttuu olosuhteiden mukaan korissa olevien liikkuvien elementtien, kuten takasiivekkeen ansiosta. Uudenlainen turboahdinteknologia puolestaan auttaa auton kiihtymisessä mutkan jälkeen pitämällä kaasun auki, vaikka kuljettaja ei paina kaasupoljinta. Polttoaineruiskut eivät syötä polttoainetta, mutta turbon vauhti ja paine säilyvät, joten moottori reagoi kiihdyttämiseen nopeammin kuljettajan jälleen painaessa kaasua.

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Wetteri

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Wetteri