Uusi Ford Mustang Fastback ja Convertible

Uusi Ford Mustang; amerikkalainen ikoni syntyi uudestaan

Ford uutiset

1.2.2024
  • Uusi Ford Mustang Fastback ja Convertible ovat nyt tilattavissa Euroopassa. Mallissa on uusi särmikkäämpi muotoilu, digitaalisuutta, liitettävyysominaisuuksia ja entistäkin parempi suorituskyky.
  • Suihkukonetyylisessä ohjaamossa on intuitiivinen kaksoisnäyttö, SYNC 4 -liitettävyys ja Unreal Engine -peliohjelmistolla luotua grafiikkaa.
  • Uusi Mustang Dark Horse on elementissään radalla. Siinä on parempi jousitus ja aerodynamiikka sekä suorituskykyisempi 5,0 litran V8-moottori.

1.2.2024 – Uusi Mustang 1 on uudelleensyntynyt amerikkalainen ikoni, jossa veitsenterävä uusi muotoilu yhdistyy mallille tunnusomaiseen tyyliin, joka on ihastuttanut ihmisiä ympäri maailmaa jo 60 vuoden ajan.

Maailman myydyimmän urheiluauton 2 digitaalisuutta tukee huippuluokan Unreal Engine -ohjelmisto. Mustangin suorituskyky on parantunut, mikä takaa entistäkin innostavamman ajokokemuksen. Uuden Mustangin myynti on nyt käynnistynyt. Suomessa malliston hinta alkaa 94 908,33 eurosta.

”Uusi Mustang on kaikkea sitä, mitä asiakkaamme odottavat kiistattomalta autoalan ikonilta – ja vielä vähän enemmän. Yllättävä teknologia ja liitettävyysominaisuudet todella täydentävät ja vahvistavat auton parempaa suorituskykyä. Mustang on valmiina valloittamaan kokonaan uuden kuljettajasukupolven sydämet”, sanoo Jon Williams, General Manager, Ford Blue, Eurooppa.


Raikas muotoilu yhdistettynä ajattomiin yksityiskohtiin

Uusi Mustang on saatavana sekä Fastback että Convertible -mallina. Kummankin mallin muotoilussa on vaikutteita kuuden vuosikymmenen perinnöstä. Veistoksellinen konepelti ja voimakas perä luovat mallille sen tyypillisen vahvan olemuksen, joka on kiihdyttänyt pulssia jo ensimmäisestä, vuonna 1964 lanseeratusta Mustangista lähtien. Uusi etuspoileri ja sivuhelmat parantavat aerodynamiikkaa, ja LED-takavalot päivittävät klassiset kolmiosaiset takavalot tähän päivään.

Mustang Convertible -avoauto tarjoaa katseenvangitsevaa tyyliä ja vapautta nauttia ulkoilmasta ajon aikana. Täysin vuorattu ja eristetty katto on mahdollista nostaa tai laskea alas kahdeksassa sekunnissa. Katon kompaktin rakenteen ansiosta tavaratilaan mahtuu kaksi golfbagia.

Sisätiloissa kuljettajalla on täysin digitaalinen näkymä, joka koostuu 12,4 tuuman mittaristosta ja kuljettajaa kohti käännetystä 13,2 tuuman keskusnäytöstä. Tämä luo ohjaamoon suihkukoneen ohjaamon kaltaisen tunnelman. Unreal Engine -ohjelmiston avulla näyttö on muokattavissa eri väreillä ja kuvamaailmalla, ja se tukee interaktiivista animoitua grafiikkaa. Kuljettaja voi helposti muuttaa asetuksia keskusnäytön kautta koskettamalla ja pyyhkäisemällä.

Ford kaksinkertaisti uuden Mustangin tietoviihdejärjestelmän tietojenkäsittelytehon. SYNC 4 3 -järjestelmä mukautuu näyttämään kunkin kuljettajan eniten käyttämät toiminnot. Apple CarPlay ja Android Auto 4 integraatio onnistuu langattomasti. 5G-yhteys 5 tukee musiikin suoratoistoa korkealaatuisen B&O-äänentoistojärjestelmän kautta ja pilvipohjaista navigointia reaaliaikaisia liikennepäivityksiä varten.

FORD MUSTANG CONVERTIBLE
FORD MUSTANG DARK HORSE sisätilat

Näyttävää ja urheilullista suorituskykyä

Uusi 5,0 litran moottori on suunniteltu sopivaksi ikonisen amerikkalaisen V8-suorituskykyyn ja nopeaan reagointiin. Uusi kaksoisilmanottojärjestelmä mahdollistaa moottorin vapaamman hengittämisen ja nopeamman reagoimisen. Active Exhaust -järjestelmä muuttaa moottorin ääntä ja äänenvoimakkuutta tilanteen mukaan. Kaupunkiajossa ääni ei häiritse naapureita, ja avoimella tiellä ajaessa se puolestaan korostaa maksimaalisesti vapauden tunnetta.

Ajoneuvon reagointia säätelee jopa kuusi ajotilaa, jotka joko lisäävät varmuutta märällä pinnalla, vahvistavat ajamisen hauskuutta mutkaisella tiellä tai tuovat täydellistä suorituskykyä kilparadalla. Valittavana ovat ajotilat Normal, Sport, Slippery, Drag ja Track. 6, 7 Lisäksi asetuksia on mahdollista mukauttaa omien mieltymysten mukaan.

Mallissa on vakiona Performance Package, joka antaa kuljettajille todellisen tunteen hallinnasta ja pidosta tiellä tai radalla. Mustangissa on 19-tuumaiset kevytmetallivanteet ja Brembon jarrut, jotka tarjoavat tasaisen suorituskyvyn. Tasauspyörästön lukko puolestaan vähentää pyörien luistoa ja parantaa pitoa etenkin kaarteissa. Valinnainen MagneRide®-jousitus tarkkailee tieolosuhteita tuhat kertaa sekunnissa ja säätää asetuksia parhaan mahdollisen hallinnan ja mukavuuden varmistamiseksi.

FORD MUSTANG DARK HORSE musta
FORD MUSTANG DARK HORSE moottori

Mustang Dark Horse on todellinen täysverinen

Mustang Dark Horse 1 on perusta yhtiön Mustang-pohjaisille moottoriurheiluohjelmille, joissa ikoninen urheiluauto kilpailee kuudella mantereella ympäri maailmaa vuonna 2024 – myös legendaarisilla radoilla, kuten Le Mans ja Interlagos.

Mustang Dark Horse on kuin kotonaan sekä maantiellä että radalla. Mallissa on ainutlaatuisia toiminnallisia muotoiluelementtejä, jotka vahvistavat sen suorituskykyä. Kilpa-auton inspiroima kiinteä takasiipi, sivuhelmat ja takadiffuusori parantavat myös aerodynaamista suorituskykyä.

Uuden 5,0-litraisen V8-moottorin tehokkaampi versio tarjoaa lisäsuorituskykyä. Malli on saatavana sekä 10-vaihteisella automaattivaihteistolla tai ainutlaatuisella kuusivaihteisella TREMEC-manuaalivaihteistolla. Rata-ajon suorituskykyä tehostavat parannettu jousitus ja jäähdytys sekä tehokkaan pidon takaavat Pirelli-renkaat.

Mustangiin on saatavana myös uusi Blue Ember -metalliväri, ja sisätilojen Indigo Blue -ompeleet ja tumma metallikiiltoinen viimeistely.

Laajempi tiedote tämän tiedotteen liitteenä ja Mynewsdeskissä.


1 Mustang 5,0 litran V8 CO2-päästöt 274-282 g/km ja polttoaineenkulutus 12-12,4 l/100 km WLTP. CO2 -päästöt ja polttoaineenkulutus voi vaihdellä eri markkinoilla myynnissä olevissa malleissa.

WLTP-päästömittauksessa ilmoitettava polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.

2 Perustuu S&P Global Mobilityn globaaliin henkilöautojen rekisteröintitilastoon viimeisten 10 vuoden ajalta. Tiedot on koottu hallitukselta ja muista lähteistä, ja ne kattavat 95 prosenttia maailmanlaajuisista uusien ajoneuvojen määristä yli 80 maassa. S&P Global Mobilityn määrittelemä urheiluauto sisältää kaksioviset coupe- ja avoautomallit.

3 Keskity aina ajamiseen. Älä käytä älylaitteita kädessäsi ajon aikana. Käytä ääniohjattuja järjestelmiä, jos mahdollista. Jotkin ominaisuudet voivat olla lukittuina ajoneuvon vaihteen ollessa päällä. Kaikki ominaisuudet eivät ole yhteensopivia kaikkien puhelimien kanssa.

4 Vaatii puhelimen, jossa on aktiivinen datapalvelu ja yhteensopiva ohjelmisto. SYNC 4 ei ohjaa kolmannen osapuolen tuotteita käytön aikana. Kolmannet osapuolet ovat yksin vastuussa vastaavista toiminnoistaan.

5 Etäominaisuuksia varten tarvitaan FordPass Connect -modeemi, FordPass-sovellus ja ilmainen Connected Service (katso lisätietoja FordPassin ehdoista). Yhdistetyt palvelut ja ominaisuudet riippuvat yhteensopivan verkon saatavuudesta. Kehittyvät tekniikat/matkapuhelinverkot/ajoneuvon ominaisuudet voivat rajoittaa toimintoja ja estää yhdistettyjen ominaisuuksien toiminnan. Yhdistetty palvelu ei sisällä Wi-Fi-hotspotia.

6 Kuljettajaa avustavat teknologiat ovat lisäominaisuuksia. Kuljettajalla on vastuu liikenteen huomioimisesta, tilannearvioinnista ja ajoneuvon hallinnasta.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Wetteri

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Wetteri