Ford esittelee uuden Exit Warning -järjestelmän

Ford esittelee uuden Exit Warning -järjestelmän; vähentää oven avaamisesta aiheutuvien onnettomuuksien riskiä

6.12.2023

7.12.2023 - Pakettiautot ovat yhä suuremmassa roolissa kaupunkiliikenteessä, osittain kasvavan tavarantoimitusten määrän vuoksi. Vilkkaassa kaupunkiliikenteessä navigointi voi olla haastavaa kuskeille, jotka saattavat enimmillään toimittaa jopa 200 lähetystä päivässä erityisesti joulusesongin aikana.

Vilkkaassa kaupunkiympäristössä voi sattua oven avaamisesta aiheutuvia vaaratilanteita tai onnettomuuksia, jos kuljettaja ei havaitse lähestyviä polkupyöriä, sähköpotkulautoja tai moottoripyöriä. Näihin tilanteisiin Ford on kehittänyt Exit Warning -järjestelmän 1, jonka yhtiö toivoo lisäävän turvallisuutta ja vähentävän onnettomuusriskejä.

Exit Warning -järjestelmä havaitsee mahdollisesti törmäykseen johtavan tilanteen tutkan ja ulkoisten sensorien avulla. Tällöin ovipeileissä olevat LED-varoitusmerkit aktivoituvat ja kojelaudan mittaristoon ilmestyy hälytys.

Järjestelmä toimii, kun muiden tienkäyttäjien nopeus on yli seitsemän kilometriä tunnissa, minkä ansiosta pystytään välttämään turhat hälytykset. Kuljettaja ja matkustaja voivat myös ohittaa järjestelmän hätätapauksissa.

Exit Warning -järjestelmä toimii ajoneuvon molemmilla puolilla, mistä on hyötyä kuljettajan tai matkustajan poistuessa autosta matkustajan ovesta jalkakäytävän tai pyöräkaistan puolelta.

Ensimmäisenä uusiin Transit Custom ja Tourneo Custom -malleihin, ensi vuonna useampaan Ford-malliin

Fordin Exit Warning -järjestelmä on saatavana ensimmäisenä täysin uuteen Ford Transit Customiin, 2 joka nimettiin äskettäin vuoden kansainväliseksi pakettiautoksi ja on Euroopan myydyimmän pakettiauton uusin malli. 3 Lisäksi teknologia on saatavana myös täysin uuteen Tourneo Custom -tila-autoon, jossa se toimii myös sivuliukuovessa. Tällä pyritään välttämään tilanteet, joissa matkustajat nousisivat autosta muiden tienkäyttäjien eteen.“Pakettiautot ovat elintärkeitä kaupunkien toiminnalle. Me tiedämme, että satojen pakettien toimittaminen paivässä voi olla vaikeaa ja vaativaa jakelukuljettajille – erityisesti tähän vuodenaikaan. Tarjoamalla Exit Warning -järjestelmän kaltaisia ominaisuuksia tavoittelemme turvallisempia matkoja sekä Fordin hyötyajoneuvojen kuljettajielle että muille tienkäyttäjille”, sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro Europe.

Järjestelmä tulee saataville myös vuonna 2024 lanseerattaviin uuteen täyssähköiseen Exploreriin ja uuteen Mustangiin, 5 ja sen odotetaan tulevan tarjolle myös muihin Ford-malleihin ensi vuoden aikana.

Ajoneuvojen turvallisuutta testaava Euro NCAP huomioi tämänkaltaiset turvallisuusjärjestelmät arvioidessaan ajoneuvon turvallisuusluokitusta.

Katso videolta, miten järjestelmä toimii:

1 Kuljettajaa avustavat teknologiat ovat lisäominaisuuksia. Kuljettajalla on vastuu liikenteen huomioimisesta, tilannearvioinnista ja ajoneuvon hallinnasta.

2 Transit Custom -dieselmallien CO­2-päästöt 178-296 g/km WLTP, polttoaineen kulutus 6,8-11,3 l/100 km WLTP.Transit Custom Plug In Hybrid (PHEV) CO2-päästöt 33-56 g/km WLTP, polttoaineen kulutus 1,4-2,9 l/100km WLTP.

3 Alankomaat, Belgia, Britannia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari.

4 Virallisesti mitattu toimintamatka ilmoitetaan lähempänä myynnin aloitusta.

5 Mustang 5.0 V8 ennakoidut CO2-päästöt 260-275 g/km ja ennakoitu polttoaineen kulutus 11,1-11,8 l/100 km WLTP. Viralliset WLTP-mittaustavan mukaiset polttoaineen kulutus ja CO2-päästöarvot julkaistaan lähempänä myynnin aloitusta.

CO2 -päästöt ja polttoaineen kulutus voi vaihdella eri markkinoilla saatavana olevissa malleissa. WLTP-päästömittauksessa ilmoitettava polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Wetteri

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Wetteri