Uusi automaattivaihteinen Puma ST Powershift

Uusi automaattivaihteinen Puma ST Powershift nyt myös Suomessa

Ford uutiset

8.5.2023
  • Uudessa Ford Puma ST Powershift -mallissa on useaan kertaan palkittu 1.0-litran EcoBoost-bensiinimoottori ja seitsemänvaihteinen automaattivaihteisto.
  • Ford Performancen kehittämä 1,0 litran kevythybridivoimansiirto tarjoaa energistä, saumatonta vaihteenvaihtoa ja jopa 170 hv tehoa sekä käytännöllisyyttä myös jokapäiväiseen käyttöön.
  • Puma ST Powershift -mallissa on urheilullinen alusta, erittäin kattava vakiovarustelu ja siihen on saatavissa ainoastaan ST-malleihin tarjolla oleva Azura Blue -ulkoväri.


5.5.2023 – Ford Performancen herkästi reagoiva ajodynamiikka ja hauskat ajo-ominaisuudet ovat nyt tarjolla myös automaattivaihteisten, tehokkaiden autojen ystäville Fordin tarjotessa suosittuun Puma ST -malliin myös Powershift-automaattivaihteisen version. 1

Paranneltu 48 voltin kevythybriditekniikka tuottaa jopa 170 hevosvoiman huipputehon ja 248 Nm huippuvääntömomentin. 2 Moninkertaisesti palkittu 1,0 litran EcoBoost-moottori on yhdistetty seitsemänvaihteiseen Ford Powershift -kaksoiskytkinvaihteistoon. Vaihdetta voi vaihtaa myös ohjauspyörässä olevilla vivuilla. Malli tarjoaa energistä ajokokemusta ja jokapäivästä käytettävyyttä.

Uusi voimansiirto on aidosti urheilullinen. Siinä on ominaisuuksia vuonna 2020 lanseeratun manuaalivaihteisen Puma ST 1.5 EcoBoost -mallin optimoidusta alustasta, mukaan lukien siihen mittatilaustyönä tehdyt vääntöpalkki ja kallistuksenvakaajat sekä patentoidut voimaa ohjaavat jouset.

Puma ST Powershift on kompakti katumaasturi, joka tarjoaa sekä automaattivaihteiston ajomukavuutta että tilavat sisätilat ja innovatiivisia käytännöllisiä ratkaisuja, kuten Ford MegaBox. Malli on erinomainen vaihtoehto entistä suuremmalle joukolle Ford Performance -ajokokemuksesta ja tehokkaista, urheilullisista autoista pitäviä asiakkaita. Mallin kiihtyvyys on 7,4 sekuntia 0-100 km/h, polttoaineenkulutus 6,3 l/100 km ja CO2-päästöt 144 g/km CO2.

"Ford Performance -tiimi käytti alkuperäisen Puma ST:n kehittämisestä saamaansa kokemusta tarjotakseen ST-malleille tyypilliset hauskat ajo-ominaisuudet samalla säilyttäen kompaktin SUV-mallimme käytännöllisyyden. Uusi Powershift-automaattimalli on entistä monipuolisempi. Käytämme 48 voltin kevythybriditekniikkaa tehokkuuden parantamisen lisäksi myös huipputehon ja vääntömomentin parantamiseen”, sanoo Stefan Muenzinger, Ford Performance Manager, Eurooppa. "Useita palkintoja voittanut 1,0-litrainen EcoBoost-moottori on yhdistetty seitsemänvaihteiseen Ford Powershift -kaksoiskytkinvaihteistoon, jota voi käyttää myös ohjauspyörässä sijaitsevilla vaihtokytkimillä. Näin saimme yhdistettyä energisen ajokokemuksen ja jokapäiväisen käytettävyyden."


Aitoa ST-suorituskykyä ja kevythybridin tehokkuutta

Pumaan vuonna 2019 lanseerattua 1,0 litran EcoBoost Hybrid -kevythybriditekniikkaa on kehitetty, jotta Puma ST Powershift -mallin suorituskykyä on saatu parannettua.

Kevythybridijärjestelmä ottaa energian talteen nopeammin, mikä nopeuttaa 48 voltin litiumioniakun latautumista. Tämän ansiosta hihnakäyttöinen integroitu käynnistin/generaattori (BISG) voi tarjota lisävääntömomenttia pidempään ja tehostaa suorituskykyä moottorin alhaisemmilla kierrosnopeuksilla. Lisäksi parannetun energian talteenoton ansiosta BISG voi tuottaa 10 hevosvoiman sähköavustuksen huipputehon lisäämiseksi.

Mallin turboahdetussa kolmisylinterisessä moottorissa on suorasuihkutus ja ainutlaatuiset ohjelmistoviritykset, mikä tuo siihen lähes 10 prosenttia enemmän huipputehoa kuin tavallisessa 1,0 litran EcoBoost Hybrid -moottorissa. Puma ST Powershiftin teho on jopa 170 hv kierrosnopeudella 5 750 rpm ja vääntömomentti 248 Nm kierrosnopeudella 3 000 rpm. Mallissa on täsmälleen kaksinkertainen teho litraa kohti kuin vuoden 2002 Focus ST170 -mallissa.

Puma ST Powershift hyödyntää samaa aktiivista pakoventtiilitekniikkaa kuin manuaalivaihteinen Puma ST, mikä parantaa suorituskykyä ja tuottaa erottuvan ST:n moottoriäänen kiihdytyksen aikana. Valittavissa olevien ajotilojen ohjaama aktiivinen pakoventtiili pysyy kiinni ajotiloissa Normal ja Eco, jolloin ääni on hienostuneempi päivittäisessä ajossa. Ajotilassa Sport pakoventtiili avautuu tehostaen auton urheilullista ääntä.

"Pienitilavuuksisen moottorin ja sähköistetyn tekniikan yhdistelmä auttaa vähentämään polttoaineenkulutusta ja päästöjä. Yhdessä uudelleenkalibroidun Powershift-vaihteiston kanssa tämä paketti tarjoaa älykästä suorituskykyä ja ST:n hauskat ajo-ominaisuudet”, Muenzinger sanoo.


Powershift antaa kontrollin myös kuljettajalle

Seitsemännopeuksinen Ford Powershift -vaihteisto on kehitetty toimimaan saumattomasti Fordin 1,0 litran EcoBoost Hybrid -moottorien kanssa ja optimoitu päivitetyillä ohjelmistoilla, mikä maksimoi Puma ST Powershift -mallin suorituskyvyn ja tehokkuuden.

Täysautomaattisessa tilassa kaksoiskytkinvaihteisto vaihtaa vaihteet pehmeästi ja auttaa pitämään kevythybridivoimansiirron tehokkuuden kannalta optimaalisella kierrosluvulla. Ajo on vaivatonta ja mukavaa erityisesti pysähtelevässä liikenteessä. Moottorin suorituskykyä voi kuitenkin hyödyntää tarvittaessa, sillä vaihteen voi vaihtaa kerralla kolme vaihdetta pienemmälle esimerkiksi nopeaa kiihdytystä vaativissa ohitustilanteissa. Kun käytössä on ajotila Sport, vaihteisto myös pitää pienemmät vaihteet pidempään päällä urheilullisemman vasteen saavuttamiseksi. Lisäksi ohjauspyörän vaihteenvalitsimet mahdollistavat vaihteiden vaihdon manuaalisesti, jolloin kontrolli on täysin kuljettajalla.

Powershift-automaatti mahdollistaa myös Stop & Go -toiminnon, kun autossa on aktiivinen vakionopeussäädin 4, joka voi pysäyttää ajoneuvon jopa kokonaan pysähtelevässä liikenteessä. Auton ollessa pysähtyneenä alle kolme sekuntia, auto lähtee automaattisesti liikkeelle edellä ajavan ajoneuvon perään. Jos pysähdys on pidempi, järjestelmä aktivoituu painamalla vakionopeussäätimen nappia tai kaasupoljinta. Automaattivaihteisen mallin voi myös käynnistää etäkäynnistystoiminnolla5FordPass-sovelluksen kautta. 6


Edistyksellinen ST-alusta

Puma ST Powershift -mallissa on sama alusta kuin palkitussa Puma ST:ssä. Alustan ansiosta auto reagoi terävämmin käyttämällä takajousituksen vääntöpalkkia, jonka vääntöjäykkyys on 2 000 Nm/astetta – yli 50 prosentin lisäys tavalliseen Pumaan verrattuna. Lisäksi autossa on 28 mm kallistuksenvakaaja integroituna vääntöpalkin U-osaan ja 24 mm kallistuksenvakaaja edessä.

Fordin patentoidut voimaa ohjaavat jouset parantavat myös Puma ST Powershiftin vakautta, ketteryyttä ja reagointikykyä. Jouset kohdistavat vektorivoimaa takajousitukseen ja mahdollistavat kaarrevoiman siirtymisen suoraan jouseen, mikä lisää sivuttaisjäykkyyttä.

Edistynyt jousiteknologia on yhdistetty Hitachin kaksiputkisiin taajuusreaktiivisiin iskunvaimentimiin edessä ja takana. Tämä tuottaa tarvittavaa jäykkyyttä parempaan korinhallintaan ja kykyä vaimentaa tien pinnan pienemmät epätasaisuudet, jolloin ajotuntuma on hienostunut korkeammilla ajonopeuksilla.

Ohjaussuhde on 11,4:1 – lähes 25 prosenttia nopeampi kuin tavallisessa Pumassa. Ohjauksessa käytetään ST-varustelun etuniveliä, ohjausvartta ja hammastankoa paremman vasteen tuottamiseksi käännöksissä verrattuna vakio-Pumaan. Suorituskykyä tukee lisäksi Torque Vectoring Control -järjestelmä. 4

Parannetun jarrutustehon takaavat 325 mm:n etulevyt, joiden halkaisija on 17 prosenttia suurempi kuin Puman vakiomallissa. Puma ST Powershift -mallin jarrutehostin on viritetty suorituskykyiseen ajoon. Lisäksi voimansiirron optimoitu energian talteenotto tukee tehostettua moottorijarrutusta.


Näyttävää muotoilua ja toiminnallisuutta

Puma ST Powershift -mallin urheilullisuuden huomaa jo etupuskuriin integroidusta Ford Performance -kuvioidusta alahelmasta, joka lisää keulan downforcea lähes 80 prosenttia Puman vakiomalliin verrattuna. Ominaisuuksiin kuuluu myös suuri takakattospoileri ja erottuva takadiffuusori. Mallissa olevat, ST-malleille tunnusomaiset ylä- ja alaetusäleiköt on suunniteltu maksimoimaan moottorin jäähdytyskykyä ja tehokkuutta.

Puma ST Powershift -malliin on saatavana kuusi ulkoväriä, joista yksi on uusi, vain ST-malleihin saatava Azura Blue -metalliväri. Malliin on lisäksi saatavana kiiltävän musta katto. Etusäleikön kehys, helman koristelista, sivupeilien kotelot ja takaspoileri ovat vakiona mustat. Näyttävän ulkoasun täydentää vakiovarusteisten 19-tuumaisten kevytmetallivanteiden Magnetite-viimeistely.

Sisätilojen vakiovarustus on kattava, sisältäen muun muassa Ford Performancen kehittämät urheilulliset istuimet, joissa on Sensico-verhoilu, langaton latausalusta, lämmitetty tuulilasi, pysäköintianturit edessä ja takana, sadetunnistimet, FordPass Connect -modeemi 7 ja Ford SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä, 8 joka on yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton™ kanssa. 8, 9 Saatavilla oleviin kuljettajaa avustaviin teknologioihin sisältyvät törmäyksenestovustin aktiivisella jarrutuksella, 4 aktiivinen pysäköintiavustin, 4 risteävän liikenteen valvontajärjestelmä aktiivisella jarrutuksella, 4 ja älykäs nopeudenrajoitin. 4


Puma ST Powershift -malli on yhtä tilava ja käytännöllinen kuin Puman vakiomalli. Mallin tavaratila on 456 litraa 10 takaistuinten ollessa paikoillaan. Lisätavaratilaa tuo tavaratilan lattian alla sijaitseva innovatiivinen 80 litran säilytystila, Ford MegaBox. 10 MegaBoxiin mahtuu mukavasti kaksi golfbagia pystyasennossa.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje


1 Ilmoitettu polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintamatka mitataan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Mittaukset suoritetaan käyttäen World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) -mittaustapaa. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt määritetään mallikohtaisesti, ei yksittäiselle ajoneuvolle. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä. Auton polttoainetaloudellisuuden lisäksi ajotapa ja muut ei-tekniset tekijät vaikuttavat auton polttoaineen-/energiankulutukseen, CO2-päästöihin ja sähkökäyttöiseen toimintamatkaan.

2 Maksimisuorituskyky on määritelty UN Global Technical Regulation-21 (Tammikuu 2021) -testimenetelmän mukaan.

3 Puma ST 1.5 EcoBoost CO2 päästöt 149 g/km WLTP, polttoaineenkulutus 6,6 l/100 km WLTP.

4 Kuljettajaa avustavat teknologiat ovat lisäominaisuuksia. Kuljettajalla on vastuu liikenteen huomioimisesta, tilannearvioinnista ja ajoneuvon hallinnasta.

5 Alueilla, joissa laki sallii.

6 FordPass-sovellus toimii tietyissä älypuhelinalustoissa ja on ladattavissa sovelluskaupoista. Etäominaisuuksien käyttöön tarvitaan FordPass Connect -modeemi, FordPass-mobiilisovellus ja maksuton Cennected Service (lisätietoa FordPass-ehdoissa). Connected Service ja eri ominaisuudet tarvitsevat toimiakseen kunnollisen tietoliikenneverkon. Liitettyjen ominaisuuksien toimivuuteen vaikuttavat kehittyvät teknologiat, matkapuhelinverkot ja autojen kapasiteetti.Connected Service ei sisällä Wi-Fi-tukiasemaa.

7 Kaikki mobiilipuhelimet eivät ehkä ole yhteensopivia saatavilla olevan Qi langattoman latauksen kanssa.

8 Keskity ajamiseen ja käytä ääniohjattuja toimintoja, jos mahdollista; älä käytä puhelinta kädessäsi ajaessasi. Jotkin ominaisuudet voivat olla lukittuina ajoneuvon vaihteen ollessa päällä. Kaikki ominaisuudet eivät ole yhteensopivia kaikkien puhelimien kanssa.

9 Ominaisuus saattaa vaatia aktivoinnin.

10 Kuorma- ja lastauskapasiteetti rajoitettu painon ja painonjakauman mukaan.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Wetteri

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Wetteri