Ford Pro mukana testaamassa

29.7.2022

Ford Pro mukana testaamassa hiilidioksidipäästöjä vähentäviä, kestäviä kaupunkikuljetuksia

LONTOO, 28.7.2022 – Lontoon kaupunki, DHL ja Ford Pro testaavat kestäviä kuljetuksia pilottikokeilussa Lontoon historiallisella Billingsgate Market -kalatorilla. Kokeilun tavoitteena on tutkia tapoja vähentää liikennettä ja parantaa ilmanlaatua kaupunkien keskustoissa sekä parantaa asiakaskokemusta.

Tämän vuoden maaliskuussa aloitettu kokeilu jatkuu elokuulle, ja siihen osallistuu 40 Billingsgaten kauppiasta. Monet kauppiaista käyttävät kaupunkikuljetuksissa omia pakettiautojaan, vaikka ne ovat käytössä vain osan päivästä.

Kokeilun on rahoittanut City of London Corporation, joka omistaa ja hallinnoi Billingsgate Market -kalatoria. Kuljetuksista vastaa DHL käyttäen Ford Pron tarjoamia pakettiautoja, ohjelmistoja ja palveluita. 1

18 viikkoa kestävän yhteistyön aikana on havaittu merkittäviä sekä liiketoimintaa että ympäristöä hyödyttäviä mahdollisuuksia. Hiilidioksidipäästöjen arvioidaan vähentyneen 37 prosenttia verrattuna normaaliin liiketoimintaan 2 ja Lontoon ruuhkaisilla kaduilla on tehty 949 matkaa vähemmän. Ajettuja kilometrejä on kertynyt yhteensä 23 961 kilometriä normaalia vähemmän. Kuljetusten tehostaminen on myös vähentänyt kokeiluun osallistuneiden kauppiaiden kustannuksia ja parantanut liiketoiminnan tuottavuutta.


Ford Pro auttaa yrityksiä parantamaan tuottavuuttaan

“Pilottijakso on osoittanut selvästi, kuinka Ford Pron ohjelmistopohjaiset, kestävät ratkaisut ovat hyödyksi asiakkaillemme – tässä tapauksessa ne auttavat historiallista kalatoria yhdistämään kuljetukset paremman tehokkuuden saavuttamiseksi ja ruuhkien vähentämiseksi”, sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Europe.

“Ford Pro auttaa yrityksiä toimintojensa tuottavuuden parantamisessa ja toimii samalla kestävämmällä tavalla, kun autamme yrityksiä siirtymisessä sähköiseen tulevaisuuteen.”

Ford Transit mallisto

Seitsemässä kylmälaitteistoilla varustetussa Ford Pro -pakettiautossa, mukaan lukien täyssähköinen Ford E‑Transit, 3 on sensorit, jotka tuottavat reaaliaikaista dataa Ford Pro Telematics 4 - ja FORDLiive 5 -järjestelmiin. Tämän ansiosta ajoneuvojen tehokkaan käytön, tilan ja kunnon valvominen on helpompaa.

Liitetyistä ajoneuvoista saadun datan avulla kaluston käyttöä voidaan valvoa ja hallinnoida Ford Fleet Management -järjestelmän kautta. Järjestelmästä näkee esimerkiksi öljyn jäljellä olevan käyttöajan, AdBlue-tasot ja rengaspaineet, jotta suunnittelemattomia käyttökatkoja on mahdollista vähentää. Kalustoa hallinnoivat henkilöt saavat myös hälytyksiä puhjenneista renkaista tai tuulilasin vaurioista, ja voivat niiden perusteella aikatauluttaa huollot ja korjaukset niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa liiketoiminnalle. Ford Fleet Management -järjestelmä toimii tietyissä Euroopan maissa.


Pilottijakson tuloksista hyötyä myös muille kaupungeille

“Historialliset tukkutorit ovat palvelleet lontoolaisia satoja vuosia, mutta ilmastonmuutoksen vuoksi emme voi enää jatkaa toimintaa ennallaan. Tämä pilottijakso on todistanut, että erilaisten kuljetustapojen käyttö ei pelkästään vähennä päästöjä ja liikennettä, vaan voi lisäksi tarjota parempaa palvelua sekä torikauppiaille että heidän asiakkailleen”, toteaa Chris Hayward, Policy Chairman, City of London Corporation.

”Suunnitelmamme on sijoittaa torit yhteen paikkaan, ja siirtää Billignsgaten, Smithfieldin ja New Spitalfiedin torit samaan paikkaan Dagenhamin telakka-alueelle. Tämä tarjoaa vielä enemmän mahdollisuuksia pienipäästöisten kuljetusten innovaatioille ja vähentää merkittävästi ajomatkoja torilta ja torille.”

“Olemme ilahtuneita tämän kokeilun tuloksista. Ne tukevat omaa lähestymistapaamme, jossa emme paranna ilmanlaatua pelkästään kestävien vaihtoehtoisten polttoaineiden ja voimansiirtoratkaisujen avulla vaan myös pienennämme toiminnoissamme syntyvää energian- ja polttoaineenkulutusta”, toteaa puolestaan Tutu Akinkoye, GoGreen Lead for DHL Supply Chain UK and Ireland.

“Parasta on se, että tämä ratkaisu on toistettavissa myös muissa kaupungeissa, joissa on samanlaisia haasteita, niin Britanniassa kuin maailmanlaajuisesti.”


Kauppiaat tyytyväisiä – tehokkuus ja asiakaskokemus parantuneet

Youssef Archi on Ish Seafoodin johtaja. Hän on tehnyt kauppaa Billingsgatessa vuodesta 2015 lähtien ja toimittaa tavaraa kalakauppiaille Lontoossa ja sen ympäristössä. Yrityksellä on ollut käytössään kaksi pakettiautoja tavarantoimituksiin.

“Toimituspalvelu paranee koko ajan, joten emme enää käytä omia pakettiautoja. Aikaisemmin tarvitsimme uuden pakettiauton aina saadessamme uuden asiakkaan. Nyt voimme rauhassa keskittyä hankkimaan lisää asiakkaita.”

Mark Button toimii toimitusjohtajana Barney's Billingsgate Ltd:ssä, joka on toiminut Billingsgatessa 60 vuotta. Yrityksen pääasiakkaat ovat ravintolat ja kaupat, kalakauppiaat sekä yksityisasiakkaat Lontoon kaupungissa ja sen ympäristössä.

Pilottikokeilu on auttanut yritystä uusien asiakkaiden hankkimisessa.

“Yleensä otamme uusia asiakkaita vain, jos yritys sijaitsee olemassa olevien kuljetusreittien varrella. Nyt voin lähettää paketit kuljetuspalvelun kautta ja ne ovat perillä vielä saman päivän aikana. Se on edullisempaa sekä täältä tuotteita noutaville asiakkaille että meille. Ja ympäristölle on varmasti parempi, että käytämme pienempää määrää pakettiautoja.”

Jeff Steadman työskentelee johtajana Chamberlain &Thelwell Ltd:ssä. Yritys on toimittanut tuotteita hotelleille ja ravintoloille Lontoon alueella vuodesta 1981 lähtien. Steadmanilla on oma pakettiautokalusto, jolla hän toimittaa toisinaan tavaraa jopa kaksi tai kolme kertaa päivässä samalle asiakkaalle.

“Useat isot kaupungit ovat ilmoittaneet muuttuvansa vihreämmiksi vuoteen 2030 mennessä, ja tässä sähköllä on iso rooli. Asiakkaat arvostavat, kun siirrymme käyttämään täyssähköautoja. Meidän jokaisen tulee vähentää hiilijalanjälkeämme.”

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje

# # #


1 Ford Pro on Ford Motor Companyn alan johtava globaali hyötyajoneuvojen liiketoiminta, joka on keskittynyt parantamaan hyötyajoneuvoasiakkaiden liiketoiminnan tuottavuutta ja kestävyyttä. Ford Pro tarjoaa yrityksille koko paketin: liitetyt ajoneuvot, ohjelmistot ja palvelut. Vuonna 2021 Ford oli Euroopan myydyin hyötyajoneuvomerkki seitsemättä vuotta peräkkäin (Alankomaat, Belgia, Britannia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Turkki ja Unkari).

2 DHL:n analyysi, joka on tehty dieselmoottorilla varustettujen pakettiautojen datan perusteella 14 viikon jakson aikana.

3 Maailmanlaajuisen harmonisoidun ajoneuvojen testausmenettelyn (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure,WLTP) mukaisesti. Täyteen ladatulla akulla voidaan saavuttaa jopa 317 kilometrin toimintamatka (WLTP-tavoitearvo). Todelliseen toimintamatkaan vaikuttavat ulkoiset tekijät, muun muassa auton malli ja lisävarusteet, sääolosuhteet, ajotyyli, reittiprofiili, ajoneuvon kunto sekä litiumioniakun kunto ja ikä.

4 Saatavana ajoneuvoihin, joissa on modeemi tai hyväksytty plug-in-laite (PID). Saattaa vaatia modeemin aktivoinnin. Ford Telematics -palvelu on maksullinen, ja sille on erilliset käyttöehdot. Telematicsin palveluiden ja ominaisuuksien käyttöön sekä ajoneuvodataan pääsyyn tarvitaan toimiva nettiyhteys. Kehittyvät teknologiat/matkapuhelinverkot/ajoneuvon ominaisuudet voivat rajoittaa toimintoja ja estää yhdistettyjen ominaisuuksien toiminnan. Telematics-palvelu ei ole saatavissa Suomessa.

5Jälleenmyyjät pääsevät katsomaan yhdistettyjen autojen tietoja vain asiakkaan yhteydenoton jälkeen ja erityisesti tarkoituksenaan antaa asiakkaalle neuvoja auton huoltoon liittyen sekä ennakkodiagnoosin tekoon ennen auton tuloa korjaamolle. Saatavuus vaihtelee maittain ja jälleenmyyjittäin.


City of London Corporation

City of London Corporation on Square Milen hallintoelin, jonka tehtävänä on pitää kaupunki elinvoimaisena. Se tukee monimuotoista ja kestävää Lontoota maailmanlaajuisesti menestyvässä Yhdistyneessä kuningaskunnassa. www.cityoflondon.gov.uk


Lontoon kaupungin ohjelma toripaikkojen uudelleensijoitukseksi (Markets Co-Location Programme)

Lontoon kaupunki on kehittänyt ohjelman toripaikkojen uudelleensijoitukseksi (Markets Co-Location Programme, MCP) tuodakseen samalle alueelle kolme historiallista kauppapaikkaa – Billingsgate (kala), New Spitalfields (hedelmät ja kasvikset) ja Smithfield (liha).

City of London Corporationin yksi tärkeimmistä prioriteeteista on säilyttää huippulaatuinen toriympäristö, jossa palvellaan Lontoon ja sen kaakkoisosan alueen asiakkaita. Jokaisella torialueella olisi edessään erilaisia kiireellisiä ja monimutkaisia haasteita. Rakennusten kunto ja laatu ovat alle tason, jota odotetaan nykyaikaiselta tukkutorilta. Tämä – sekä rakennusten monet muut rajoitteet – tarkoittavat, että liiketoiminnan korkeiden laatustandardien säilyttäminen ja kasvu aiheuttavat jatkuvaa huolta.

Dagenhamin telakka-alue on valittu uudeksi sijoituspaikaksi ainoana alueena, jolla voidaan varmistaa torialueiden tulevaisuus pitkällä aikavälillä. Se auttaa vähentämään kestämättömiä liikenneruuhkia Lontoon keskustassa, parantamaan pääkaupungin ilmanlaatua ja vapauttamaan nykyiset tontit asuntorakentamiseen.


DHL

DHL on johtava logistiikka-alan globaali brändi. DHL:n eri yksiköiden logistiikkapalveluiden valikoimaan kuuluvat kansalliset ja kansainväliset pakettitoimitukset, verkkokauppatoimitukset ja -toteutusratkaisut, kansainväliset pikatoimitukset sekä maa-, ilma- ja merikuljetukset teollisuuden logistiikkaketjujen hallinnointiin. DHL työllistää maailmanlaajuisesti noin 380 000 henkilöä yli 220 maassa ja alueella, ja mahdollistaa globaalit kestävät tavaravirrat. DHL tuottaa ratkaisuja kasvaville markkinoille ja teollisuudenaloille, kuten teknologia, biotieteet ja terveydenhuolto, suunnittelu, tuotanto ja energia ja vähittäiskauppa. Tämän ansiosta yhtiöllä on ratkaiseva asema “maailman logistiikkayhtiönä”.

DHL kuuluu Deutsche Post DHL Groupiin. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli yli 81 miljardia auroa. Kestävällä liiketoiminnalla sekä yhteiskuntaan ja ympäristöön sitoutumisella konserni vaikuttaa myönteisesti maailmaan. Deutsche Post DHL Groupin tavoitteena on saavuttaa päästötön logistiikka vuoteen 2050 mennessä.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Wetteri

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Wetteri