Fordin täyssähköinen SuperVan ja uuden sukupolven ”Very Gay Raptor”

Ensiesittelyssä

22.6.2022

21.6.2022 – Ford Performancen kehittämät suorituskykyiset Fordin hyötyajoneuvomallit valtaavat vuoden 2022 Goodwood Festival of Speed -tapahtuman myrskyn lailla 23.-26. kesäkuuta.

Maailmankuulu Goodwood Festival of Speed järjestetään Isossa-Britanniassa Chichesterin lähellä. Ford julkistaa tapahtumassa täysin uuden täyssähköisen Ford Pro Electric SuperVan -konseptiauton ja esittelee Euroopassa ensimmäisen kerran uuden sukupolven Ranger Raptorin.

Ranger Raptor esitellään myös priden inspiroimalla “Very Gay Raptor” -värityksellä, millä yhtiö haluaa osoittaa tukeaan LGBTQ+ -yhteisölle.


Ensiesittelyssä Ford Pro Electric SuperVan – äärimmäistä suorituskykyä

Ainutlaatuinen Ford Pro Electric SuperVan on saanut vaikutteita äskettäin julkistetusta Ford E-Transit Customista,1

Uusi SuperVan on kehitetty esittelemään äärimmäistä suorituskykyä ja tuottavuutta parantavia liitettävyysominaisuuksia. Mallista julkaistaan lisätietoa 23. kesäkuuta. Ford Pro Electric SuperVan on uusin Fordin huippusuorituskykyisistä, legendaarisista SuperVan -malleista, jotka ovat tarjonneet yleisölle henkeäsalpaavaa jännitystä jo yli 50 vuoden ajan.

“Ford SuperVanit ovat jo vuodesta 1971 lähtien rikkoneet suorituskyvyn rajoja ja testanneet, mikä on mahdollista Transitille”, sanoo Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports. “Uusi Ford Pro Electric SuperVan avaa täysin uusia mahdollisuuksia sähköistetyn voimansiirron ja täyssähköisen E-Transit Customin paremman liitettävyyden ansiosta.”


Uuden sukupolven Ranger Raptorille dynaaminen debyytti Euroopassa

Ford Performancen innovaatioiden monimuotoisuutta edustaa myös uuden sukupolven Ford Ranger Raptor, joka nähdään Euroopassa ensimmäistä kertaa Goodwoodissa. Mallin voimanlähteenä on 3.0-litrainen EcoBoost V6 -kaksoisturbobensiinimoottori, jossa on tehoa 288 hevosvoimaa ja vääntöä 491 Nm.1

Dramaattisessa stunt-videossa aiemmin tänä vuonna esitelty uuden sukupolven Ranger Raptor tarjoaa entistä parempaa suorituskykyä sekä maantielle että off-road-ajoon. Mallissa on muun muassa uudistunut FOX®  Live Valve -iskunvaimennus ja seitsemän valittavissa olevaa ajotilaa, jotka parantavat auton käsiteltävyyttä niin maantieajossa kuin haastavimmissakin maastoissa.2 Fordin uuden sukupolven SYNC 4A® -tietoviihdejärjestelmä 3 mahdollistaa kehittyneet liitettävyysominaisuudet. Järjestelmää on helppo käyttää 12-tuumaisen, keskelle sijoitetun kosketusnäytön kautta.


“Very Gay Raptor” – yhdenvertaisuuden puolesta

Goodwoodin off-road-radan ja ylämäkien taklaamisen lisäksi Ranger Raptor auttaa Fordia taklaamaan syrjintää olemalla mukana yhtiön “Tough Talks” -sarjan livekeskustelussa, jossa pohditaan, miten autoteollisuus voi edistää osallistamiskulttuuria ja yhteistyötä LGBTQ+ -yhteisön kanssa. Keskustelua isännöi walesilainen rugbylegenda Gareth Thomas, joka on ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen rugbyn ammattilaispelaaja.

Alkuperäinen "Very Gay Raptor" esiteltiin vuonna 2021 sen jälkeen, kun Ford päätti käyttää ääntään ja kovinta malliaan vastustaakseen online-syrjintää ja osoittaakseen tukeaan LGBTQ+ -yhteisölle sosiaalisen median viestiin annetun halventavan kommentin takia.

Sosiaaliseen mediaan käsitelty Ranger Raptorin kuva sai niin positiivisen vastaanoton, että Ford teki kaksi todellista “Very Gay Raptoria”, toisen Isossa-Britanniassa, toisen Saksassa.


Katso esittely videolta:

Digit esittelyssä Future Labissa

Ford esittelee Goodwoodissa myös, miten edistyneen robotiikan ja autonomisten teknologioiden avulla voi tehostaa varastointia ja kuljetuksia ja vähentää kustannuksia. Yhtiö esittelee Agility Roboticsin kehittämää Digit-robottia tapahtuman Future Labissa.

Ford oli vuonna 2020 ensimmäinen asiakas, joka osti Digit-robotin. Robotilla on kädet ja jalat, joiden avulla se voi työskennellä ihmisten kanssa samoissa tiloissa. Ford tutkii myös, kuinka Digit-robotit voivat kommunikoida liitettyjen Ford Pro -ajoneuvojen kanssa tehokkuuden optimoimiseksi.

Ford on investoinut tulevaisuuden autonomisiin kuljetuksiin ja julkaissut vuonna 2021 eurooppalaisen itseajavien ajoneuvojen tutkimusohjelman. Osana ohjelmaa Ford teki yhteistyötä johtavan kuluttajatuotteiden toimituksiin erikoistuneen yrityksen Evrin kanssa. Projektissa tehtiin Transitiin muutostöitä, joiden ansiosta autoa pystyi ajamaan näkymätön kuljettaja. Testissä arvioitiin jalankulkijoiden ja yritysten vuorovaikutusta itseajavan auton kanssa.


TFZ-P1 esittäytyy GRID™ Legends -väreissä

Team Fordzillan TFZ-P1 -kilpa-auto debytoi GRID™Legends -pelissä 23. kesäkuuta alkaen. Tämän kunniaksi Goodwoodissa on esittelyssä täysikokoinen TFZ-P1 -kilpa-auto pelissä olevan auton värityksellä.

Gamescom 2020 -tapahtumassa esitelty TFZ-P1 oli ensimmäinen virtuaalinen kilpa-auto, joka on suunniteltu peliyhteisön ja autonvalmistajan suunnittelijoiden yhteistyönä.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje

                                #  #  #  #

1 Viralliset harmonisoidut energiatehokkuusarvot sekä kulutus- ja päästölukemat ilmoitetaan myöhemmin. Tavoitetoimintamatka ja latausaika perustuvat valmistajan WLTP-ajosykliin perustuviin arvoihin ja laskelmiin. Todelliseen toimintamatkaan vaikuttavat muun muassa ajotapa, ajoneuvon huolto sekä litium-ioniakun ikä ja kunto.

2 Kuljettajaa avustavat ominaisuudet ovat täydentäviä toimintoja eivätkä ne korvaa kuljettajan huomiota, päätöksentekoa ja tarvetta hallita ajoneuvoa. Ne eivät korvaa turvallista ajotapaa. Käyttöohjekirjassa on lisätietoja ja ‑rajoituksia.

3 Älä aja, jos sinua häiritään tai pidät puhelinta kädessäsi. Käytä ääniohjattuja järjestelmiä aina, kun se on mahdollista. Osa ominaisuuksista voi lukkiutua vaihteen ollessa päällä. Kaikki toiminnot eivät toimi kaikissa puhelimissa.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Wetteri

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Wetteri